Επιμορφωτικές Συναντήσεις Νέων Διευθυντών/ντριών Δ.Π.Ε. Πιερίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργάνωσε την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, επιμορφωτικές συναντήσεις στο πλαίσιο της ενημέρωσης και υποστήριξης των νέων Διευθυντών και Διευθυντριών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Παιδαγωγικής Ευθύνης, οι Προϊστάμενοι/ες και Διοικητικοί Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ενημέρωσαν τους/τις νέους/ες Διευθυντές/ντριες για τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες και το θεσμικό πλαίσιο της συγκεκριμένης θέσης ευθύνης.

Την έναρξη των επιμορφωτικών συναντήσεων πραγματοποίησε η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Τριανταφυλλίδου Παρθένα, η οποία ευχήθηκε στα νέα στελέχη εκπαίδευσης μια θητεία δημιουργική και εποικοδομητική, προς όφελος της σχολικής κοινότητας και της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Διεύθυνσής μας, τόσο προς την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου όσο και προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, για τη συνεργασία και την παραχώρηση των αιθουσών συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Επιμελητηρίου Πιερίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιμόρφωσης, η οποία είχε και επίσημο χαρακτήρα, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας από Διευθυντές και Διευθύντριες, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης και εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κα Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης κα Ζουρζούρα Σοφία, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πύδνας –Κολινδρού κ. Ζαφείρης Δημήτρης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Γραίκος Νικόλαος, Βιδάκης Χρήστος και Παππάς Αναστάσιος καθώς και ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Μπίνιας Νικόλαος.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η εισήγηση της Προέδρου του ΚΕΔΑΣΥ Πιερίας κας Ρέκα Λίτσας, η οποία πραγματοποίησε μια κατατοπιστική εισήγηση για το ρόλο και τη λειτουργία του ΚΕΔΑΣΥ καθώς και για τη διαδικασία παραπομπής και αξιολόγησης των μαθητών/τριών σε αυτό.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας εύχεται σε όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών της μονάδων μια καλή, ομαλή και δημιουργική θητεία και μια γόνιμη συνεργασία, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς, δημιουργικού και «ανοιχτού» στην κοινωνία δημοκρατικού σχολείου, προς όφελος των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.