Χαιρετισμός Διευθύντριας Π.Ε. Πιερίας για τη νέα Σχολική Χρονιά 2022-2023

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2022-2023, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο νέο ταξίδι της γνώσης και να ευχηθώ ολόψυχα σε όλους και όλες υγεία, δύναμη και μια χρονιά γεμάτη όραμα, δημιουργία και πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία, δημιουργική διάθεση και με στόχο ένα σχολείο δημοκρατικό, σύγχρονο, συμπεριληπτικό, συνεργατικό, βιωματικό, καινοτόμο, που θα καλλιεργεί ολόπλευρα την προσωπικότητα των παιδιών, θα είναι ανοικτό στις ιδέες και στην κοινωνία, στη γνώση και στο μέλλον, θα αξιοποιεί κάθε σύγχρονο εργαλείο και θα θέτει ως βασική προτεραιότητά του τον/τη μαθητή/τρια. 

Ξεκινάμε το νέο διδακτικό έτος με το πρώτο κουδούνι να ηχεί με αισιοδοξία που αντλούμε από τον έγκαιρο προγραμματισμό των διαδικασιών και την άρτια στελέχωση των σχολικών μας μονάδων ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας. Το νέο μας ξεκίνημα συνοδεύεται από ευχές και ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα που τόσο μας έχει λείψει. Η οποία όμως απαιτεί και επιφυλακή, συλλογικότητα και τήρηση των οδηγιών κατά της διασποράς της COVID-19 από το σύνολο της σχολικής κοινότητας. 

Αρχικά απευθύνομαι στους/στις αγαπημένους/ες μας μαθητές/τριες  για να σας διαβεβαιώσω ότι όλη η εκπαιδευτική οικογένεια, είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι να στηρίξουμε τη μαθησιακή προσπάθεια, με συνέπεια, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και μεράκι. Θα ήθελα, ιδιαίτερα, να καλωσορίσω τα προνήπια, τα οποία με την εγγραφή τους στα Νηπιαγωγεία, εισέρχονται για πρώτη φορά στην οικογένεια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επίσης και τα «πρωτάκια» μας στο νέο τους ξεκίνημα στο Δημοτικό Σχολείο.

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες, θα ήθελα να σας ευχηθώ μια δημιουργική χρονιά και να σας ευχαριστήσω γιατί με την επαγγελματική σας ευσυνειδησία και παρά τις όποιες προκλήσεις, είμαι βεβαία πως θα εργαστείτε με ευσυνειδησία, δημιουργικότητα, αγάπη και όραμα προς τα παιδιά μας, διατηρώντας ζωντανή την επιθυμία και την αγάπη τους για μάθηση στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης. Παράλληλα σας βεβαιώνω ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, θα είναι αρωγός στην προσπάθειά σας να οδηγήσετε τους/ τις μαθητές/τριές μας στην κατεύθυνση της ανακάλυψης γνώσεων, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της απόκτησης εμπειριών, πολύτιμων για τη ζωή τους.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά και σας ευχαριστώ για την αμέριστη και συνεχή συμπαράστασή σας στο έργο μας. Περαιτέρω, θα ήθελα να σας καλέσω να στηρίξετε και φέτος από την πλευρά σας, στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής συνεργασίας, τους/ τις έμπειρους και ικανούς εκπαιδευτικούς των παιδιών σας στην κατεύθυνση της επίτευξης του κοινού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την διάπλαση υγειών προσωπικοτήτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών που διανύουμε.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της, αποβλέποντας στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και στην προστασία της υγείας όλων μας. 

Επιδίωξή μας είναι η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς να σηματοδοτήσει ένα νέο ταξίδι με καινούριους στόχους, με όραμα για ποιοτικότερη εκπαίδευση, που θα «αγκαλιάζει» ισότιμα όλους ανεξαίρετα τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.  

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, αισιοδοξία και έμπνευση!

Καλή δύναμη στο απαιτητικό, αλλά και τόσο δημιουργικό έργο μας!

Η Διευθύντρια Π.Ε. Πιερίας
Παρθένα Τριανταφυλλίδου