Παρουσίαση για την παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά & ενήλικες

Στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος Α΄ Βοηθειών, από τον Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Τμήματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής, κ. Κατιρτζή Δημήτριο.
Με επιστημονική αρτιότητα, σαφήνεια και άρτια παιδαγωγική προσέγγιση προέβη στην ενημέρωση για τις κατευθυντήριες οδηγίες παροχής βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απιδινωτή – πλάγια θέση ασφάλειας.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν η Διευθύντρια της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, κ. Τριανταφυλλίδου Παρθένα και το προσωπικό της υπηρεσίας, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις & δεξιότητες κι ενημερώθηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά & ενήλικες, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Ευχαριστούμε, τον κ. Κατιρτζή και το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση, και την παρουσίαση του προγράμματος, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο σημαντικό και πολύτιμο έργο τους.

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Παρθένα Τριανταφυλλίδου