Για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,

Σήμερα γιορτάζουμε την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το οποίο έγινε σύμβολο των αγώνων του λαού ενάντια στη δικτατορία και την καταπάτηση κάθε μορφής ελευθερίας. Σήμερα, τιμούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες μας που κινητοποιούμενοι από τα ιδανικά και τα όνειρά τους δεν δίστασαν να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, συμπαρασύροντας έτσι έναν ολόκληρο λαό να αναζητήσει διέξοδο από μια ανελεύθερη κοινωνία και να απαιτήσει την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία μας, οι τάξεις μας, είναι πάντοτε ο χώρος όπου καλλιεργούνται και διαφυλάσσονται τα δημοκρατικά και πανανθρώπινα ιδεώδη και η κοιτίδα που κρατά ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την παιδεία. Κι αυτό οφείλει να είναι το μέλημα των εκπαιδευτικών μας και να διακατέχει κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε μέσα από αυτή να καλλιεργούμε κριτικά σκεπτόμενους ανθρώπους, ενεργούς πολίτες που θα προβάλλουν αντίσταση σε κάθε απόπειρα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης για αυτούς που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν για την ελευθερία, αλλά και πηγή έμπνευσης για τους δικούς μας αγώνες, σε όλα τα πεδία της καθημερινής μας ζωής. Μας θυμίζει ότι η δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας και εξαρτάται από την καθημερινή ετοιμότητά μας να την υπηρετούμε, να την προστατεύουμε και να την υπερασπιζόμαστε.

Η Διευθύντρια Π.Ε. Πιερίας
Φλώρα Σορώτου